Betaalbare bewegingstrainers voor thuisgebruik, begeleidende therapeuten en instellingen.

Aangezien de zorgverzekeraars en de WMO een bewegingstrainer niet vergoeden, is de aanschaf van een bewegingstrainer, met een nieuwprijs die begint bij circa 4.100 Euro, voor de meeste mensen, therapeuten en instellingen geen haalbare kaart. Daarom bieden wij compleet gereviseerde bewegingstrainers aan voor een betaalbare prijs, met garantie en service. Ook huur behoort tot de mogelijkheden, met name voor mensen die tijdelijk gebruik willen maken van een bewegingstrainer in een overzichtelijk revalidatietraject.

Bewegingstherapie is een zeer belangrijke categorie binnen de revalidatie. Wanneer een patiënt een aandoening of beperking heeft, is het niet vanzelfsprekend dat hij of zij goed kan bewegen of adequaat om kan gaan met een beperking of aandoening. Door middel van bewegingstherapie is het mogelijk om gedragsverandering teweeg te brengen. Hierbij leert de patiënt om signalen van het lichaam te herkennen en daar op de juiste manier naar te handelen.

Revalidanten zullen na een operatie, bij een blessure of een beperking, hun lichamelijke mogelijkheden opnieuw willen herkennen en verkennen. Omdat niet iedere patiënt en aandoening gelijk is en niet iedereen flexibel is in zijn of haar beweging, is er apparatuur nodig dat past bij wat een revalidant kan. Ook is het belangrijk dat deze apparatuur geschikt is om op een toegankelijke manier te kunnen worden gebruikt.

Voor deze bewegingstherapie bieden wij diverse elektronische bewegingstrainers aan van Motomed. Deze apparatuur is geschikt voor allerlei soorten cliënten en vanuit een stoel of rolstoel ook goed te gebruiken. De apparatuur is speciaal ontwikkeld om trainen/therapie voor personen met een bewegingsbeperking mogelijk te maken. Deze producten zijn zowel voor passieve als actieve training met of zonder trapondersteuning in te zetten.

De doelgroep omvat onder andere cliënten met een van de volgende aandoeningen; Multiple Sclerose, herseninfarct, Parkinson, traumatische hersenbeschadiging, spierziekten, spastische verlamming, COPD, orthopedische aandoeningen, Diabetes type 2, dementie/alzheimer, circulatieproblemen (benen), dwarslaesie, alle vormen van revalidatie waarbij herstel van mobiliteit aan de orde is en, niet op de laatste plaats, het mobiel houden van ouderen.

Of u nu particulier, therapeut of (zorg)instelling bent, u kunt zich tot ons wenden met al uw vragen op het gebied van een geschikt hulpmiddel voor bewegingstherapie.

Meer achtergrondinformatie of een persoonlijke kennismaking?